Saturday, September 4, 2010

How satan works!

Tadi masa aku tengah blogwalking dekat blog serang teman bloggers, aku tengok satu video yang dia download daripada Youtube..

Kita semua tahu yang syaitan ni diikat masa bulan Ramadhan..tapi kenapa masih ada jugak kejahatan pada bulan Ramadhan ni..cuba kita fikir balik..kalau syaitan pun dah kena ikat macam mana kita boleh buat jahat..korang baca tak Harian Metro hari ni? Kalau belum cuba korang klik dekat link Harian Metro tu..Bila aku baca berita tu aku macam terfikir apa la nak jadi dunia sekarang ni..

Syaitan diikat masa bulan Ramadhan..tapi 11 bulan yang selebihnya syaitan ni bebas untuk menggoda manusia..jadi syaitan menggunakan 11 bulan ni untuk mendidik manusia ke arah kemungkaran..apabila manusia terdidik maka manusia akan melakukan kemungkaran walaupun syaitan dah diikat..Lagi satu kita kena pandai kawal nafsu masa bulan Ramadhan ni..kadang-kadang nafsu tu la yang bawak kita ke jalan kemungkaran
  
video


kalau korang tak boleh tengok video tu kat sini..klik sini ;)


iznulmuazim cakap:kalau nak buat jahat pun terfikir balik macam mana syaitan goda manusia..

No comments: