Wednesday, September 29, 2010

Ciri-ciri Wanita Yang Disukai Lelaki!

Sebelum ni aku dah post kan entry pasal ciri-ciri wanita yang tak disukai lelaki..sekarang jom kita tengok apa ciri-ciri wanita yang disukai lelaki..


  • Seorang Pendengar Setia dan Mengikut Kata
    Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan mengikut kata. Malah suami Ina Naim, Suhaimi pernah berkata, antara ciri utama menyebabkan dia memilih Ina adalah kerana Ina menurut kata suaminya. Bukanlah ini bermaksud King Control, tetapi patuh dan taat kepada suami di mana yang patut! Dari segi agama dan perbelanjaan.

  • Suka dimanja
    Lelaki amat suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik. “Cayang buchuk“, “Sayang I love you“, “You memang macho!”, “You sayang I tak Yang?”, “You memang handsome“, “U tak macam lelaki lain!” memang dapat menaikkan ego lelaki dan dapat meredakan kemarahan mereka. Kalau tak percaya cuba lakukan ke atas pasangan anda!

  • Jangan bersolek tebal
    Lelaki tidak suka jika wanita memakai alat solek terlalu tebal seperti penyanyi dangdut!

  • Sentiasa menghormatinya
    Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya. Jangan malukannya dengan perangai anda atau cara berpakaian yang tidak kena tempat.

  • Jangan terlalu kebudak-budakan
    Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan dan terlalu gedik.

  • Agresif
    Lelaki suka sikap wanita yang agresif dan aktif

  • Bukan materialistik make -up sampai beribu-ribu. Lelaki yang sanggup mengeluarkan belanja sebanyak ini hendakkan “benda” yang satu itu sahaja. Berwaspadalah.

  • Jangan ganas
    Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.

3 comments:

Aku Hakimy said...

tepat sekali... hahahaha...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam ukhwah

seronok membaca entry iznul,,,kak ayu rasa info ini sedikit sebanyak dapat membuka mata wanita era kini

ada yang menjolok mata, terover dalam mendandan, bersifat kasar atau ganas..

semoga wanita dapat tahu apa yang baik dan buruk dimata lelaki...

ariph™ said...

gua nak tipu post lu yg ni. kalo lu x izin pun apa gua kesah. lu buat ja laporan polis lagi. haha